Vučević: Postoje naznake da Grčka i Rumunija promene stav, ogromni pritisci da se podrži rezolucija

Beta pre 12 dana

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su pritisci Zapada da se podrži Rezolucija o genocidu u Srebrenici ogromni a da, kako je naveo, "postoje naznake da Grčka možda i Rumunija budu menjale svoj stav".

"Srbima je teško da razumeju da Grci glasaju za ovo, kao što je nam je bilo mučno da gledamo da Grkinja predlaže ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope", rekao je Vučević, na televizija Prva, povodom apela predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Grčka bude uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Vučević je rekao da "inžinjeri" rezolucije namerno izaberu da za nju glasaju iz država ili naroda bliskih Srbima da bi nas dodatno ponizili.

"Rezolucijom se žigoše srpski narod kao genocidni iako smo stradalni narod", kazao je on.

Prema njegovim rečima, amandmanima Crne Gore na rezoluciju "suštinski se ništa u njoj ne menja već to predstavlja bacanje prašine u oči".

"Mi ne možemo zaustaviti izglasavanje te rezolucije, jer je takva geopolitika, ali za nas će biti veliki uspeh ako većina država bude protiv i uzdržana. To će biti jasna poruka svetu da oni suštinski nisu uspeli, iako će je formalno izglasati", rekao je Vučević.

(Beta, 05.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »