Potvrđena autentičnost jezivog snimka koji je šokirao svet: "Ruski vojnici su ubili moju ženu u invalidskim kolicima" (video)

Blic pre 23 dana
Potvrđena autentičnost jezivog snimka koji je šokirao svet: "Ruski vojnici su ubili moju ženu u invalidskim kolicima"…

Već neko vreme društvenim mrežama kruži snimak na kom se vidi žena u ukrajinskom gradu Vovčansku kako nepomično sedi u invalidskim kolicima nasred puta. Prve informacije ukazivale su na to da se radi o stanovnici tog pograničnog grada koju su tokom napada na grad, koji je bio u središtu sada delimično obuzdane nedavne ruske ofanzive u regiji Harkov, ubili ruski vojnici. Ipak, danima nije stizala potvrda, niti demanti da je snimak autentičan.

Snimak je sada na svom profilu na Iksu (Tviteru) objavio i savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, koji tvrdi kako je autentičnost šokantnog snimka tek sada potvrđena. U snimku se pojavljuje i suprug ubijene žene, koji je je ispričao svoje svedočanstvo. Geraščenko navodi kako su nesrećnu ženu u invalidskim kolicima snimili pripadnici graničnog odreda WATCH tokom izviđanja iz vazduha. Kako je pre dva dana pisao CNN, ruska vojska

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »