Grupa 'SviĆe': Veliki aktivistički događaj u Beogradu 'Zečja posla - Buka u tišini'

Beta 27.05.2024

Organizovana grupa mladih ljudi - SviĆe, koji od maja 2023. godine priređuju različite kreativne akcije građanske neposlušnosti, najavila je da za subotu, 1. juna, u parku Tašmajdan, planira veliki aktivistički program, uz koncerte i prateće sadržaje, "Zečja posla - Buka u tišni", od 15.00 pa do ponoći.

"Kroz ovaj događaj želimo da okupimo građane i zajedno sa njima pošaljemo poruku povodom celokupne situacije u društvu i predstojećih izbora", saopštila je grupa SviĆe, koja je program nazvala tako jer se održava u vreme izborne tišine.

Zabavno-edukativni program počinje u 15.00 časova, a od 18.00 časova koncertni program uz DJ nastupe: SevdahBABY, Kilo Kilo Banda, Tribute bend Rage Against Machine, Šajzerbiterlemon, legendarni DJ Shoxy kojeg se mnogi sećaju sa protestnog kamiona 90-ih i mnogi drugi, plus specijalni gost iznenađenja - trenutno najpopularniji pevač narodne muzike u aktivističkim krugovima.

Posetioce čekaju i četiri zone sadržaja: Zečija posla, Dečija posla, Pseća posla i Čil zona (bez posla).

Građani i građanke će imati prilike da se informišu o Organizovanoj grupi SviĆe, koja se raširila po celoj Srbiji.

Biće prezentovan i novi aktivistički brend Zečija posla, a za one kojima je sport na prvom mestu biće organizovane i sportske discipline, kao i prenos finala Lige šampiona uživo.

"Događajem 'Zečija posla', simbolično dan pred izbore, stavljamo do znanja političarima, donosiocima odluka i institucijama da ne pristajemo na krađu, ne pristajemo na apatičnost i apolitičnost, ne pristajemo na nepravdu, gaženje ljudskih i građanskih prava, ne pristajemo na strah i ucene", saopštila je grupa SviĆe.

Pozvali su sve da zajedno, mladalački i kreativno pokažu da su "građanska neposlušnost i politička odgovornost mnogo snažnije od pretnji, laži, krađa i manipulacija" i poručili: "Dođite da zajedno pričamo o politici, slušamo dobru muziku, družimo se i planiramo našu budućnost".

(Beta, 05.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »