Vučić: Mnogo je para uloženo u rušenje Srbije, a opozicija je dobila više nego ikada

Beta pre 28 dana

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na mitingu liste "Beograd sutra" da je opozicija dobila mnogo para iz inostranstva, više nego ikad, odnosno da je mnogo para uloženo "kako bi Srbija bila srušena".

On je, na promotivnom skupu u Hali sportova na Novom Beogradu, još rekao da lideri opozicionih stranaka znaju samo da kritikuju i nalaze zamerke počevši od Beograda na vodi, preko brze pruge, do železničke stanice Prokop.

Istakao je i da je ponosan na sve što je urađeno u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Čačku.

"U Novom Sadu se grade tri mosta, po celoj zemlji se gradi i do 2027. ćemo dodatno promeniti lice zemlje, a oni nek kritikuju sve, jer jedino to znaju", zaključio je Vučić.

On se posebno zahvalio roditeljima ubijene dece u Duboni i Orašju Miši Todoroviću i Saši Paniću što su i pored tragedije koja ih je zadesila pre nešto više od godinu dana došli na predizborni miting liste "Beograd sutra" i time pokazali koliko vole svoju zemlju.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da atmosfera na mitingu "pokazuje jedinstvo i snagu srpskog naroda".

"Kad je Srbiji teško, moramo biti jedinstveni da bi bili uspešni. To je razlog što su naše stranke prvi put zajedno na jednoj listi. Samo ako smo politički stabilni i jedinstveni možemo uspešno da odgovorimo svim neprijateljima Srbije", rekao je Dačić.

Učesnicima predizbornog mitinga koalicije oko SNS u Hali sportova "Ranko Žeravica" obratio se i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je ocenio da je "neverovatno" da je u konkurenciji za domaćina izložbe Ekspo 2027. godine, Beograd pobedio gradove iz Evrope, Amerike i Azije.

"Bio sam na par tih izložbi i garantujem da će Ekspo u Beogradu biti najbolji. Ponosan sam što su Beograd i Ljubljana pobratimljeni gradovi. Za mene je Ljubljana najlepši grad na svetu, ali kako je krenuo, Beograd će biti na istom nivou kao Ljubljana", rekao je Janković.

Na skupu je govorila i predsednica stranke Zavetnici i ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski i kandidat koalicije oko SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić.

Učesnici mitinga nosili su zastave sa likom Aleksandra Vučića, državne i stranačke zastave, transparente sa natpisima "Srbija je večna dok su joj deca verna", "Zvezdara uvek uz Vučića".

(Beta, 05.28.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »