Đilas o rezultatu opozicije u Beogradu: Odgovornost na onima koji su prihvatili učešće na izborima

Beta pre 25 dana

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da se ne oseća odgovornim za rezultat opozicije na lokalnim izborima u Beogradu već da je odgovornost na onima koji su, po njegovim rečima, prihvatili da pod postojećim uslovima izađu na izbore.

Đilas je za televiziju N1 ocenio da je bilo "neodgovorno" tvrditi da je u postojećim izbornim uslovima moguća pobeda opozicije u Beogradu.

"Neki ljudi su odlučili da izađu na izbore i vidimo rezultat u Beogradu. Oni neka objasne svoj rezultat svojim biračima i organizacijama", rekao je predsednik SSP.

Odbacio je ocene dela opozicije koja je izašla na lokalne izbore da je "kampanjom bojkota" uticao na rezultat glasanja u Beogradu.

"Niko iz SSP nije pozivao na bojkot, rekli smo da građani treba sami da odluče. Nismo mi za bojkot nego za izlazak na prave izbore. Celokupna opozicija mora da sarađuje kad je u pitanju borba za izborne uslove ali i ovo što se juče dogodilo, a što nisu izbori, neka bude crta da se jasno kaže da oni sa 0,2 ili 0,5 odsto glasova ne mogu da budu ti koji odlučuju šta će biti politika opozicije", rekao je Đilas.

Ocenio je da je "poražavajuće" da se priča o rezultatu opozicije u Beogradu svede na to "da li će biti jedan odbornik više na Vračaru" a da se ne priča o izbornim uslovima i "da su glasovi pokradeni".

"Uz ogroman pritisak na birače, uz kupovinu glasova ne može da se pobedi u Beogradu. Govorili smo i ranije, jedina mogućnost da se pobedi u Beogradu je pomeranje izbora za jesen, sređivanje biračkog spiska jer su juče u Beogradu glasali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Skupštine RS Nenad Stevandić koji sasvim sigurno ne žive u Beogradu i ne mogu da glasaju jer je njihovo prebivalište lažno", kazao je Đilas.

On je ocenio da SNS "nema većinu u Beogradu".

"Beograd neće ovu vlast SNS, da su izborni uslovi normalni ne bi došli ni na 250.000 glasova. Suština je kako ćemo izaći ili početi da izlazimo iz katastrofe u koju je ova zemlja dovedena, da insistiramo na tome da su glasovi pokradeni, da nastavimo borbu za izborne uslove i da već naredne godine dođemo do vanrednih izbora na nivou cele Srbije", rekao je predsednik SSP.

(Beta, 06.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »