Ko može da formira vlast u opštinama Beograda: U tri se lome koplja, a SNS tvrdi da je uzela Vračar gde se dogodila stvar "kakva nije viđena u Srbiji"

Blic pre 22 dana
Ko može da formira vlast u opštinama Beograda: U tri se lome koplja, a SNS tvrdi da je uzela Vračar gde se dogodila stvar…

Lokalni izbori 2024. su završeni, glasovi se prebrojavaju, a kako sad stvari stoje, od 17 opština u Beogradu situacija je neizvesna u tri: Starom gradu, Savskom vencu i Novom Beogradu. Iako je takva priča sinoć važila i za Vračar, sve nedoumice su rano jutros razvejane kada je Srpska napredna stranka (SNS) objavila da ima većinu. Za ovu opštinu je vezan još jedan kuriozitet: cenzus je, navode u SNS, prešlo čak osam lista, što nije zabeleženo u Srbiji.

Kao i u Skupštini grada Beograda, i u preostalih 14 opština naprednjaci će moći da formiraju vlast, prema rezultatima koje je sinoć saopštio predsednik privremenog veća Aleksandar Šapić. Skupština Gradske opštine Stari grad ima 56 odbornika. Dobrica Veselinović sa liste "Biramo Beograd" sinoć je rekao da će lista oko SNS moći sama da formira vlast u Beogradu, ali da će na Starom gradu to moći da učini opozicija. Najavio je razgovore sa listom Marka Bastaća.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »