Opozicija u Nišu: Pobedili smo, nećemo ni proteste, ni nove izbore

Beta pre 29 dana

Opozicija je pobedila u Nišu, rezultati izbora to nedvosmisleno pokazuju tako da neće biti protesta, niti novih izbora, istakli su danas predstavnici niške opozicije u kojoj su grupa građana "Dr Dragan Milić, koalicija "Biramo Niš", pokret "Kreni-promeni" i koalicija "Ujedinjeni – Nada za Niš".

Doktor Dragan Milić, nosilac istoimene izborne liste, rekao je da niko u gradu nije negirao da opozicija ima 3.332 glasa više od aktuelne vlasti.

"Mi priznajemo rezultate koje je Gradska izborna komisija objavila rano ujutru. Sve što se naknadno dešavalo to ne priznajemo. Idemo dalje, ne mogu da kažem do pobede, jer smo već pobedili, već da se ta pobeda verifikuje i potvrdi", istakao je Milić.

Povodom izjava da se u Nišu neće formirati vlast, tako da će biti novih izbora, Milić je rekao da izbore mogu da organizuju koliko puta hoće, ali bez opozicije.

"Izbori su završeni. Mi nećemo prihvatiti nove izbore i niko od nas na njih neće izaći. Izbori su završeni voljom građana Niša koji su rekli da Srpska napredna stranka više nema većinu. Besmisleno je da organizujete izbore na svaka tri ili četiri meseca, dok ne pobedite", naglasio je dr Milić.

On je rekao da opozicija neće podleći priticisima da izađu na ulice i demonstriraju.

"Molimo sve naše birače da nam veruju. Nećemo da demonstriramo da pošalju neke svoje ljude u kapuljačama, da bacaju kamenice, da se raskrvave niške glave. To se neće desiti", izjavio je Milić.

Prema njegovim rečima, predstavnici četiri opozicione liste koje su prešle cenzus juče su na sastanku "koji je trajao otprilike tri minuta i 32 sekunde" dogovorili formiranje nove vlasti u Medijani, najvećoj niškoj opštini.

On je kazao da je u Medijani razlika u korist opozicionih lista više od 6.000 glasova, tako da će opozicija imati 15 odbornika, a bivša vlast imaće 12 odbornika.

"Medijana više neće biti mesto za uhlebljivanje partijskih ljudi. Dogovorili smo se da ukinemo 10 do 15 besmislenih funkcija", istakao je Milić.

Dodao je da će samo na plate i doprinose partijskih sekretara uštedeti možda i do 15 miliona dinara.

"Tako će biti i na nivou grada. Novac ćemo uputiti verovatno za udžbenike za decu, da naša deca ne budu diskriminisana u odnosu na decu Beograda. Pri tom, mi nismo osvetnici, oni ljudi koji su radili dobro, ostaće na svojim funkcijama", izjavio je Milić.

Nosilac izborne liste koalicije "Biramo Niš" Đorđe Stanković rekao je da je opozicija pobedila u utakmici koju je Srpska napredna stranka (SNS) počela sa prednošću od pet golova.

"Za sve ono što se dešavalo od raspisivanja izbora do danas odgovorna je predsednica Gradske izborne komisije Danijela Milićević. Zakon je prekršen u mnogim stvarima, počev od fiktivnih listi na izborima, počev od Ruske stranke koja je kandidovana bez mogućnosti da se kandiduje i falsifikovala potpise", izjavio je Stanković.

(Beta, 06.05.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »