Gođevac (SSP): SNS poklonio 280 miliona evra biznismenu, ne zna se ko stvarno gradi na mestu IMT

Beta pre 21 dana

Stranka slobode i pravde pitala je danas ko će zaista graditi više od pola miliona kvadrata na prostoru nekadašnje fabrike IMT uz ocenu da su za zaustavljanje rušenja Beograda potrebni izborni uslovi koji će makar sprečiti funkcionere Republike Srpske da odlučuju koliko će srušiti beogradskih kuća.

"Šta je danas SNS uradio za vas i šta vam je država poklonila", pitala je Beograđane Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde uz tvrdnju da je biznmen Davor Macura od naprednjačke vlasti dobio na poklon 280 miliona evra.

"Prvo je kupio objekte IMT-a, a onda na osnovu Vesićevog zakona o besplatnoj konverziji dobio 36 hektara na poklon. Sada, samo dan nakon nove izborne prevare, saznajemo da će mu biti dozvoljeno da na tom prostoru izgradi preko pola miliona kvadrata", navela je Gođevac.

Prema njenim rečima, to je nastavak divljeg urbanizma, ali da se ne zna ko su pravi graditelji novog megalomanskog betonskog kvarta, jer je Macura, prema nalazima BIRN-a, parcele koje je obezbedio na Dedinju preprodao kumu Aleksandra Vučića Nikoli Petroviću i supruzi Zvonka Veselinovića, Ljiljani Božović.

"Takvo društvo grade Vučić, Šapić, Petrović i Veselinović i pokušavaju da lažnim izborima legitimizuju pljačku i otimačinu koja ne prestaje. Da bismo ih zaustavili, neophodno je da se izborimo za izborne uslove koji će barem sprečiti Dodika, Milovana Cicka Bjelicu i Nenada Stevandića da odlučuju koliko će srušiti naših kuća, koliko parkova pretvoriti u betonske ploče samo da bi naprednjačka novokomponovana elita nastavila da se bogati", zaključila je Gođevac.

(Beta, 06.06.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »