BBC vesti na srpskom

Kevin Spejsi: Voleo sam da dodirujem ljude

U razgovoru sa Persom Morganom, glumac je sopstveno ponašanje u prošlosti opisao kao „loše, loše, loše".

BBC News pre 14 dana  |  Ijan Ajkman - BBC
Glumac Kevin Spejsi opisao
Getty Images
Glumac Kevin Spejsi i glumica Šeron Stoun

Glumac Kevin Spejsi izjavio je da je u prošlosti „voleo da dodiruje druge ljude".

U razgovoru sa voditeljem Pirsom Morganom, 64-godišnji oskarovac je priznao da je „pomerio granice" u vezi sa optužbama za neprimereno ponašanje zbog kojih je njegova karijera bila ugrožena 2017. godine.

Glumac optužen da je seksualno napao četvoricu muškaraca između 2001. i 2013. godine.

Međutim, najpre je sud u Londonu odbacio sve optužbe protiv njega i proglasio ga nevinim, a 2022. i američki sud je odbacio tužbu protiv njega za seksualni napad.

Protiv Spejsija se vodi još jedan postupak zbog optužbi da je seksualno napao muškarca 2008. godine, koje negira.

Izjavio je da je njegova kuća u Baltimoru, gde živi od 2016. godine, zaplenjena i prodata na aukciji zbog „silnih miliona" koje je izgubio u pravnom procesu.

U necenzurisanom intervjuu, emitovanom na Jutjub kanalu Pirsa Morgana, Spejsi je govorio i o tome kako se ponašao u prošlosti.

Na pitanje da pojasni šta je mislio pod „pomeranjem granica", dvostruki dobitnik Oskara je odgovorio: „Biti previše blizak sa drugima, dodirivati nekoga na način za koji tada nisam znao da ne želi."

Glumac je izjavio da je „bio nežan prema ljudima" i da ne bi upotrebio reč „pipkanje" u opisu sopstvenih postupaka.

„Želeo sam da budem nežan i da vidim da li ću dobiti pozitivan odgovor", dodao je.

Kada ga je Morgan upitao: „Da li biste rekli da je sve to bilo sporazumno ili je to bio pokušaj zavođenja, koji se, ako se odbije tretira kao odnos bez pristanka", Spejsi je odgovorio: „Onda bi trebalo da kažu da ne žele, da bi moglo da se razume da oni na to ne pristaju".

Na pitanje da li shvata da bi mladi glumac, u slučaju da ga odbije, mogao da brine da bi mu bila ugrožena karijera, s obzirom kakav uticaj ima stariji glumac, Spejsi je samo rekao: „Da".

Dodao je i da je spreman da „preuzme odgovornost" za sopstveno ponašanje, koje je opisao kao „loše, loše, loše".


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Rekao je i da su ga „mnogi" lažno optužili.

Spejsi je u maju negirao nove optužbe protiv njega emitovane su u dokumentarnom filmu Kanala 4 Spejsi bez maske (Spacey Unmasked).

Glumci Ruari Kenon i Deni De Lilo u dokumentarcu su govorili o Spejsijevom navodnom neprimerenom ponašanju.

Kenon je tvrdio da ga je Spejsi neprimereno dodirivao u javnosti na konferenciji za medije o pozorišnoj produkciji Old Vik (Old vic) 2013. godine.

Spejsi je optužbe nazvao „smešnim" i dodao da se „tako nešto nije desilo".

Spejsi
PA Media

Deni De Lilo je tvrdio da mu je glumac navodno gurnuo prepone ka licu dok su radili istom pozorištu, a Spejsi rekao je ova tvrdnja „uvredljiva".

Kada je dokumentarni film emitovan, grupa holivudskih zvezda, među kojima Šeron Stoun, Stiven Fraj i Lijam Nison, pozvali su Spejsija da se vrati glumi.

Stoun je za Telegraf izjavila: „Jedva čekam da vidim Kevina ponovo na poslu, on je genije."

Kevin Spejsi j osvojio je Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu Američka lepota (American beauty) iz 2000. godine, kao i za najbolju sporednu u filmu Dežurni krivci (The Usual Suspects) 1995. godine.

Bio je i umetnički direktor Old Vik teatra (Old Vic Theatre)u Londonu između 2004. i 2015. godine.

U saopštenju iz pozorišta navedeno je da je 2017. sprovedena istraga o navodnom neprikladnom Spejsijevom ponašanju u pozorištu između 2005. i 2013. godine.

U njemu se navodi da nema „nikakvih činjenica" u vezi sa navodnim nedoličnim ponašanjem glumca, kao ni formalne žalbe protiv njega.

Otpušten je dok je snimao Netfliksovu seriju Kuća od karata (House of cards) pošto su se pojavile prve optužbe protiv njega 2017. godine.

Sve scene sa Spejsijem iz tada još neobjavljenog filma Ridlija Skota Sav novac sveta (All the Money in the World ) su izbrisane i ponovo snimljene, a zamenio ga je kanadski glumac Kristofer Plamer.


Pogledajte i ovaj video:


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

(BBC News, 06.12.2024)

BBC News

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »