Ekološki ustanak: Sačuvati apoteke Beograd i ne dozvoliti privatizaciju

Beta pre 13 dana

Ekološki ustanak apelovao je na nadležne da se ustanovi Apoteka "Beograd" obezbede uslovi da nesmetano obavlja svoju delatnost, odnosno da se zaposlenima redovno isplaćuju zarade, koje mesecima unazad značajno kasne.

U suprotnom će, kako su naveli iz Ekološkog ustanka, ustanova od koje direktno zavisi zdravlje mnogih Beograđana ostati bez kadra i "biti lak plen lovaca u privatizacijskom mulju".

"Zato je potrebno da Republički fond za zdravstveno osiguranje i grad Beograd, kao osnivač Ustanove, što pre nađu održivo rešenje koje bi 'Apoteku Beograd' ostavilo u rukama Beograđana, a zaposlenima garantovala sva radna prava", naveli su u saopštenju uz objašnjenje da je prelaskom na sistem "tendera" apoteka direktno postala zavisna od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ekološki ustanak takođe zahteva da nadležni temeljno ispitaju navode o finansijskim zloupotrebama bivše direktorke Ustanove, Jasmine Baletić, a obećali su i da će učiniti sve kako bi se atraktivne lokacije Apoteke "Beograd" i dalje koristile u javnom interesu.

(Beta, 06.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »