"Američki virus" hara među decom u Srbiji: Prestaju da jedu, a temperatura skače: Ovo je 6 ključnih simptoma, a jedno nikako ne radite!

Blic pre 20 dana
"Američki virus" hara među decom u Srbiji: Prestaju da jedu, a temperatura skače: Ovo je 6 ključnih simptoma, a jedno…

Domovi zdravlja puni su dece sa virusnim oboljenjem pod nazivom BRNU virus, onih koji su se našli na meti krpelja i mališana sa stomačnim infekcijama. BRNU virus poznatiji kao "američki virus", prouzrokuje pojavu ospi, te roditelji vrlo lako pomisle da su u pitanju varičele. Na meti su najčešće deca predškolskog uzrasta, te lekari apeluju da je bitno odmah prepoznati simptome, kako se virus ne bi dalje širio u kolektivu.

U domovima zdravlja, na pedijatrijskim odeljenjima beleži se povećan broj pregleda dece koja se javljaju zbog stomačnih infekcija, ujeda krpelja, kao i sa virusnim oboljenjem koje izaziva BRNU virus. To je za Tanjug juče potvrdila dr Marija Golubović iz Doma zdravlja Savski venac. BRNU virus izaziva bolest šaka, stopala i usta. Reč je o enterovirusu koji se nalazi u digestivnom traktu. Uzrast koji virus najviše zahvata je predškolski i to decu starosti 2 - 3

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »