"Sloši mi se kad pročitam": Za decu ovog uzrasta sve više se koristi engleska reč, izbio rat na internetu: "To nije svako dete, samo ono ukrasno za Instagram"

Blic pre 10 dana
"Sloši mi se kad pročitam": Za decu ovog uzrasta sve više se koristi engleska reč, izbio rat na internetu: "To nije svako…

Za decu do tri godine uzrasta na Balkanu postoji bezbroj različitih izraza - odojčad, bebe, mališani, "tek prohodalo", dvogodišnjak, trogodišnjak. Međutim, zbog upliva sve većeg broja engleskih reči u svakodnevni govor, u skorije vreme se pojavila i reč "todler". Upravo ona svojim sve češćim korišćenjem napravila je "rat" na internetu.

Kako za "todler" ne postoji adekvatna srpska reč, a i kako je, smatraju jedni nepotrebno uvoditi nove reči pored naših postojećih, ljudi su na Iks mreži napravili pravu raspravu o tome ko su osobe koje koriste novokomponovanu reč ali i zašto imaju potrebu da je koriste. "Sloši mi se kad pročitam reč todler, treba vas u aps", napisala je jedna Srpkinja na svom iks profilu "Dama s tavana". Kako je objasnila, smatra da je bolje koristiti srpske reči poput "

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »