Danas: Završilo se prolećno redovno zasedanje Skupštine, a praktično nije ni počelo

Beta pre 12 dana

Prolećno, redovno zasedanje Skupštine Srbije je završeno, a da praktično nije ni počelo, jer su poslanici radili pet dana, od 90 koliko je trajalo zasedanje, piše list Danas.

List navodi da je prva sednica održana 22. i 23. aprila, kada je usvojene izmene Zakona o lokalnim izborima, posebna sednica na kojoj je izabrana Vlada održana je 1. i 2. maja, a 10. maja poslanici su usvojili izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Šefica poslaničke grupe Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je za taj list da je cilj "suspenzije parlamenta" bio da se opoziciji "što više uskrati mikrofon" od decembarskih do junskih "farsičnih izbora", održanih 2. juna.

"Iskreno jedva čekam da krenemo sa radom, kako bih mogla da tražim odgovore šta je sa kamerama koje su zabeležile napad na novinara Vuka Cvijića? Šta je sa sudbinama policajaca koji su razotkrili Jovanjicu", navela je Tepić.

Dodala je da želi da pita i šta je sa sudbinom policajke Katarine Petrović iz Valjeva, smenjenim tužiteljkama, kao i sa "invazijom nasilja u društvu".

Poslanik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić ocenio je da "parlament zaista ne postoji, kao da je suspendovan".

"Redovnog zasedanja nema, sednice se sazivaju po vanrednom postupku, sa objedinjenih 50 tačaka dnevnog reda, a sve u cilju obesmišljavanja diskusije, zabrane iznošenja različitih mišljenja što manjeg prisustva opozicije u medijima", naveo je Marsenić.

(Beta, 06.14.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »