Predsednica parlamenta tvrdi da je predsednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Beta pre 9 dana

Javnost nije svesna kolika opasnost preti po život predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je on "jedina brana mafiji", izjavila je u ponedeljak predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Povodom objavljivanje prepiske pripadnika crnogorskog kriminalnog kavačkog klana u kojem se negativno govori o Vučiću, Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da će život predsednika biti ugrožen sve dok je vođa tog klana Radoje Zvicer na slobodi.

Ona je dodala da je Vučić brana da Srbijom i regionom zavlada organizovani kriminal.

Govoreći o nedavnom talasu nasilja prema prosvetnim radnicima koje su napadali roditelji nezadovoljni ocenama koje su zaključene njihovoj deci, Brnabić je rekla da vlast osudjuje te napade, za razliku od opozicije koja ih "zloupotrebljava za političku borbu".

"Najoštrije osuđujem svaki vid nasilja prema bilo kome, posebno prema prosvetnim radnicima. Mislim da kao društvo treba da se okupimo i da je to jedna od stvari gde ne treba da bude umešana politika. Kada (opozicione stranke) koristite nasilje za političko promovisanje, onda to relativizuje nasilje i nasilnike", rekla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje o ekonomskoj situaciji u zemlji, Brnabić je rekla da je, prema podacima Narodne banke Srbije, do 10. juna u Srbiju stiglo "više od dve milijarde evra priliva stranih direktnih investicija".

"To je za 9,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a imali smo rekordnu 2023. godinu", rekla je Brnabić.

(Beta, 06.17.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »