Đukić Dejanović najavljuje nova pravila: Nastavnici na kraju školske godine neće više primate roditelje “jedan na jedan”

Insajder pre 9 dana
Đukić Dejanović najavljuje nova pravila: Nastavnici na kraju školske godine neće više primate roditelje “jedan na…

“Prosvetari će imati podjednak status kao advokati ukoliko se dogodi napad na njih. To znači da će kazne biti neuporedivo strože za bilo kakvu vrstu napada na zaposlene u prosveti”, izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović gostujući na Blic TV. Ona je najavila i nova pravila koja se odnose na kraj školske godine po kojima nijedan nastavnik neće primati “jedan na jedan” roditelja u poslednjoj nedelji školske godine.

Ona je istakla da je stav javnosti, prosvetnih radnika, stav Vlade Srbije i Ministarstva oštra osuda svih onih koji se usude da vaspitača, učitelja ili bilo koga zaposlenog u obrazovanju psihički ili fizički povrede, nasrću na njega ili ga traumiraju na bilo koji način. Iako su se prosvetni radnici borili da dobiju status službenog lica, to nije moguće, ističe Đukić Dejanović, ali, kako dodaje, mogu dobiti podjednak status kao advokati, kada je u pitanju napad na

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »