Kina naglašava svoj stav u dijalogu sa EU u vezi sa ljudskim pravima

Beta pre 7 dana

Kineski predstavnici su na sveobuhvatan način  izneli stavove Kine o ljudskim pravima tokom razgovora sa gostujućim diplomatama iz EU, koji su prisustvovali 39. sednici zajedničkog dijaloga o ljudskim pravima u Čungćingu i posetili jugozapadnu kinesku autonomnu oblast Sicang.Dnevni red i program omogućili su dubinske diskusije o širokom spektru razvoja ljudskih prava,u Kini i u EU, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Pomoćnik kineskog ministra spoljnih poslova Mjao Deju dao je sveobuhvatan uvod u koncept i dostignuća ljudskih prava u Kini tokom razgovora sa Paolom Pampalonijem, zamenikom generalnog direktora za Aziju i Pacifik Evropske službe za spoljne poslove.

Mjao je naglasio da se Komunistička partija Kine pridržava osnovne svrhe služenja narodu svim srcem i da Kina veruje da je razvoj i zaštita osnovnih interesa svog naroda najveće ljudsko pravo.

On je dodao da razvoj kineskog pokreta za ljudska prava odgovara njenim nacionalnim uslovima i da je postigao istorijska dostignuća.

"Kina sveobuhvatno promoviše veliko podmlađivanje kineske nacije kineskom modernizacijom, što će dodatno unaprediti nivo zaštite ljudskih prava u Kini", rekao je Mjao.

On je napomenuo da se Kina protivi politizaciji pitanja ljudskih prava i primeni dvostrukih standarda.

Kina se protivi nametanju jedinstvenog modela ljudskih prava drugima, korišćenju ljudskih prava kao pitanja za mešanje u unutrašnje stvari Kine i upuštanje u konfrontaciju na multilateralnim platformama.

Mjao je izrazio nadu da će ojačati komunikaciju između Kine i Evrope kako bi bolje razumeli jedni druge, piše CMG.

(Beta, 06.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »