Agencija za bezbednost saobraćaja: Ne sedati za volan posle piva na Bir festu

Beta pre 5 dana

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Grada Beograda saopštili su danas da na "Bir festu" (Beer fest) kroz razgovore sa posetiocima, pre svega mladim, skreću pažnju da ne voze pod dejstvom alkohola i da organizuju bezbedan povratak kući.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović naveo je u saopštenju da je toj instituciji najbitnija bezbednost mladih u saobraćaju i da zbog toga razgovaraju sa njima.

"Ono što je karakteristično kod stradanja mladih u saobraćajnim nezgodama jeste da se to najčešće dešava vikendom, posle noćnih izlazaka. Kombinacija neiskustva sa željom za dokazivanjem dovodi mlade u rizik", rekao je Stamatović.

On je uputio apel mladima da kada posećuju festivale kao što je "Bir fest", organizuju bezbedan povratak kući, da ih preveze neko ko nije konzumirao alkohol, ili da koriste javni gradski prevoz i taksi.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije kazao je da je alkoholizam jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja, kako u Srbiji, tako i širom sveta.

"Mi se trudimo da saobraćajne kontrole budu što efikasnije, svaka kontrola podrazumeva obavezan alkotest i tako će biti do kraja 'Bir festa'. Kolege iz Uprave saobraćajne policije će biti tu da sve koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju isključe iz saobraćaja", rekao je Radenković.

Agencija za bezbednost saobraćaja će zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u saradnji sa organizatorima biti prisutni tokom leta na svim festivalima koji okupljaju veći broj mladih, kao što su "Music week", "Exit", "Love fest", Guča i drugim.

Konstantno će se apelovati na mlade da budu odgovorni, da ne voze ako piju i da uopšte vode računa o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

(Beta, 06.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »