Dačić: Neće biti problema tokom održavanja festivala 'Mirdita, dobar dan'

Beta pre 5 dana

 Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da neće biti bezbednosnih problema tokom održavanja festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu i da će policija obezbediti građane.

Dačić je na televiziji "Prva" kazao da nije prvi put da se taj festival održava i da je reč o skupu u zatvorenom, te da po Zakonu o javnom okupljanju organizatori nisu obavezni da prijave skup.

Rekao je da broj učesnika na tom festivalu, koji će bit održan od 27. do 29. juna, neće biti masovan, kao i da postoje najave protesta organizacija koje su protiv toga, gde se očekuje oko 50 ljudi.

Dačić je dodao da za sada nema najava da može biti ozbiljnijih bezbednosnih problema koje MUP ne može da kontroliše.

Ministar je rekao da je pitanje da li je moguće takve skupove organizovati i u Prištini, kao što se godinama unazad organizuju u sred Beograda, ali i da to pokazuje demokratski kapacitet Srbije.

Govoreći o Danu policije, Dačić se osvrnuo na rad MUP-a i ocenio da je u poređenju sa 2008. godinom danas manji broj krivičnih dela kao i pogunulih u saobraćaju.

Kako je kazao, važno je što država ima pozitivan odnos prema policiji i ulaže u njeno opremanje i modernizaciju, ali je sa druge strane bitno i da policija ima odgovoran odnos prema svojim obavezama.

"Svakoga dana imate neke akcije koje ni ne stignu da se istaknu. Pre dva-tri dana uhapšeno je petoro ljudi u Nemačkoj zbog 140 kilograma marihuane, a Evropol je pohvalio srpsku policiju", rekao je on.

(Beta, 06.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »