"Ako Putin ovde izgubi to će za njega biti poniženje": Rat bi mogao da se završi na istom mestu na kojem je i počeo: "Stisnite ove arterije i ostavićete ga bez svega"

Blic pre 4 dana
"Ako Putin ovde izgubi to će za njega biti poniženje": Rat bi mogao da se završi na istom mestu na kojem je i počeo…

Ruski rat u Ukrajini je počeo na Krimu, a izgleda da bi tamo mogao i da se završi. Ukrajina je poslednjih nedelja lansirala seriju uspešnih napada na područje, a nakon što je Vašington dao Kijevu zeleno svetlo na upotrebu određenog američkog oružja – i u određenom području – gomilaju se alatke za uništavanje Kerčkog mosta koji je ključan za ruski pristup i operacije u Crnom moru.

Rusija to zna i zaštitne barže su nedavno postavljene ponovo na svoje mesto u okviru jačanja odbrane Krimskog mosta. Štaviše, na Krim i oko Kerčkog mosta Moskva je postavila delove najmodernijeg PVO sistema S-500, kako je rekao Kirilo Budanov, šef Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Ukrajine. Odbrambeni stručnjaci kažu da ako postoji jedno mesto na kojem Ukrajina pobeđuje u ratu, onda je to Krim, koji je Rusija pripojila 2014. Ukrajinski

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »