Si Đinping odlikovao akademike i naučnike

Beta pre 3 dana

Kineski predsednik Si Đinping danas je uručio odlikovanja akademicima, od kojih su neki nagrađeni najvišim nagradama za doprinos razvoju kineske nauke i tehnologije.U govoru na ceremoniji uručenja nagrada naučnicima i inženjerima za njihova istraživačka dostignuća, Si je ukazao na ulogu Komunističke partije Kine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

"Centralni komitet Komunističke partije Kine je nakon partijskog kongresa 18. saziva sprovodio inovacionu razvojnu strategiju, izneo je stratešku misiju o izgradnji inovacione zemlje i neprekidno produbljivao reforme u oblasti nauke i tehnologije. Kina je postigla veliki napredak u novom istraživanju i strateškoj naprednoj tehnologiji", rekao je Si.

Si je istakao da je Kina tokom naučne i tehnološke prakse insistirala na rukovodstvu KP Kine, nezavisnom inovacionom putu sa kineskim karakteristikama, reformama, obrazovanju, kao i na otvorenoj saradnji.

Si je ukazao da nova runda naučne i tehnološke revolucije brzo napreduje, što preoblikuje globalni poredak i razvoj. Kina treba da poveća naučne i tehnološke inovacije.

"Treba unaprediti integraciju naučnih, tehnoloških i industrijskih inovacija. Treba pokloniti pažnju važnim oblastima modernog industrijskog sistema, jačati obezbeđenje visokokvalitetne nauke i tehnologije, unaprediti nove industrije i buduće industrije, te poboljšati tradicionalne industrije novim tehnologijama", naveo je Si.

(Beta, 06.25.2024)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »