Dve kineske džinovske pande stigle u Kaliforniju

Beta pre 2 dana

Dve džinovske pande, Jun Čuan i Sin Bao, doputovale su u Kaliforniju 27. juna ujutru čarter letom iz Kine, na deset godina u sklopu međunarodne saradnje u zaštiti džinovskih pandi sa Zoo vrtom San Dijega, označivši novi krug saradnje Kine i SAD u zaštiti džinovskih pandi, piše Sinhua.

Jun Čuan, petogodišnji mužjak i Sin Bao, četvorogodišnja ženka, izabrani su iz Kineskog centra za očuvanje i istraživanje džinovske pande (CCRCGP). Crno-bele životinje su 26. juna uveče otputovale iz centra za pande Bifengsi u gradu Jaan u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan.

Par koji je prošao kroz Hong Kong i stigao na međunarodni aerodrom u Los Anđelesu, tokom putovanja je pratilo pet iskusnih uzgajivača i veterinara.

Prve dve pande koje su ušle u SAD za više od dve decenije, otputovaće u zoološki vrt San Dijega ubrzo po dolasku u Los Anđeles. Džinovske pande će biti u karantinu najmanje 30 dana, po standardnoj proceduri, a datum javnog predstavljanja biće objavljen nakon što tim za brigu o životinjama zaključi da su medvedi spremni da dočekaju posetioce.

CCRCGP sprovodi naučno-istraživačku saradnju sa Zoološkim vrtom San Dijega više od 25 godina, sa plodonosnim rezultatima u zaštiti, uzgoju, kontroli bolesti džinovskih pandi i obrazovanju javnosti.

(Beta, 06.28.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »