Srbija obeležava Vidovdan: Centralna manifestacija u Kruševcu, Vučević poručio: Ovo je dan kada se prepliću prošlost, sadašnjost i budućnost (foto, video)

Blic pre 2 dana
Srbija obeležava Vidovdan: Centralna manifestacija u Kruševcu, Vučević poručio: Ovo je dan kada se prepliću prošlost…

U Kruševcu se danas povodom Vidovdana, i 635. godišnjice Boja na Kosovu, održava centralna državna manifestacija. U ovom gradu održana je i svečana sednica Vlade, a premijer Srbije Miloš Vučević je u obraćanju posle polaganja venaca kod Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu poručio da je Vidovdan ugaoni kamen naše kulture i nacionalnog identiteta. Takođe, prikazano je i naoružanje i vojna oprema.

Svečana sednica Vlade održana je u Gradskoj kući, a pored premijera Miloša Vučevića, prisustvovali su joj i ministri iz njegovog kabineta, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović. Predsednik Vlade Srbije rekao je da je Vidovdan "ugaoni kamen naše kulture i nacionalnog identiteta, ali i podsetnik na ključne trenutke i iskušenja kroz koje smo kao narod prošli u istoriji". - I iz carskog grada Kruševca, na

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »