Žandarm Miloš sprečio veliku katastrofu " Šta bi bilo da se vehabija dokopao oružja, napad na sinagogu ili nasumično otvaranje vatre"

Alo pre 1 dan
Žandarm Miloš sprečio veliku katastrofu " Šta bi bilo da se vehabija dokopao oružja, napad na sinagogu ili nasumično…

Žandarm Miloš Jevremović (34), koji je ranjen 29. juna ispred izraelske ambasade u Beogradu, kada je vehabija Miloš Salahudin Žujović (25) iz Mladenovca izvršio teroristički napad, sprečio je veliku katastrofu svojom brzom reakcijom. Nije isključeno da je jedan od Žujovićevih ciljeva bio da se domogne vatrenog oružja, a zatim krene u krvavi pohod. Međutim, uprkos povredi, žandarm je uspeo da eliminiše pretnju, prema rečima bezbednosnog analitičara Dragana Pantića.

Kako ističe naš sagovornik, samo brza reakcija povređenog žandarma sprečila je potencijalne stravične posledice. - Činjenica da je ' vehabija' bio dobro pripremljen za napad potvrđuje to što su mu ciljevi bili povezani sa državom Izrael. Analizom je utvrđeno da je prvo otišao u sinagogu jer Jevreji subotom slave Šabat odlaskom u sinagogu i molitvom. Međutim, srpska država je preduzela sve mere bezbednosti kako bi zaštitila sinagogu zbog trenutne situacije, pa je on

Pročitajte još

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »