Najbogatiji čovek Azije predvodio ceremeniju kolektivnog venčanja siromašnih parova

Beta pre 2 dana

Najbogatiji čovek Azije, indijski milijarder Mukeš Ambani predvodio je danas ceremoniju kolektivnog venčanja za 52 para koji se nalaze u nepovoljnom finansijskom položaju, dok će u julu venčati svog sina na raskošnoj ceremoniji.

Ambani (67), vlasnik kompanije "Reliance Industries", učestvovao je sa svojom porodicom na ceremoniji sa oko 800 gostiju, u prostorijama kompanije u Mumbaju.

Svaki par je dobio zlatni i srebrni svadbeni nakit, 1.200 dolara u gotovini i namirnice "dovoljne za jednu godinu", saopštila je kompanija i dodala da je Ambani posvećen socijalnoj zaštiti i podršci zajednici, kao i nastavku organizovanja takvih venčanja širom Indije.

Mlađi sin Mukeša Ambanija, Anant i njegova verenica Radika Merčant trebalo bi da se venčaju na trodnevnoj hinduističkoj ceremoniji u Mumbaju, koja počinje 12. jula.

U februaru su održane predsvadbene svečanosti sa 1.500 gostiju, uz krstarenje Mediteranom za 1.200 gostiju, i koncertom sa svetski poznatom Rijanom (Rihanna) i bendom "Bekstrit bojz" (Backstreet Boys).

Ambani je 2018. godine organizovao najskuplje venčanje ikada organizovano u Indiji za svoju ćerku. Priča se da je venčanje koštalo 100 miliona dolara, a uključivalo je i nastup američke super zvezde, pevačice Bijonse (Beyonce).

(Beta, 07.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »