Vidović:Zbog nevremena 71 intervencija Sektora za vanredne situacije, najviše u Beogradu i Smederevu

Beta pre 2 dana

Pomoćnik načelnika u Upravi Sektora za vanredne situacije Davor Vidović izjavio je da je u prethodna dva dana zbog nevremena u Srbiji bilo 71 intervencija, na kojima su učestvovala 202 vatrogasca sa 76 vozila i 21 pumpom.

Vidović je za RTS rekao danas da je najviše intervencija bilo u Beogradu i Smederevu, kao i da u poslednjih 12 sati nije bilo poziva za otklanjanje posledica nevremena.

"Nevreme se kretalo preko Srema i otišlo praktično u južnu Bačku, gde je bilo dosta intervencija. Zatim se prenelo prema Beogradu, odnosno prema Smederevu, gde smo najviše puta intervenisali", rekao je Vidović.

On je naveo da je u tom periodu evakuisana jedna osoba koja nije bila povređena, i to sa puta koji je bio blokiran stablom koje je palo.

"Beograd je bio veoma pogođen, bilo je mnogo porušenih stabala, mnogo limenih krovova je bilo pogođeno, odnosno vetar je lomio krovne pokrivače. Intervenisali smo više od 20 puta na uklanjanju stabala. U Beogradu smo tri puta uklanjali velike krovove", naveo je Vidović.

Prema njegovim rečima, Beograd i Smederevo su bili pogođeni gromovima, bilo je požara u Šidu, na teritoriji Beograda, kao i u Požarevcu.

(Beta, 07.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »