Inkluzivni DžUDO - Važan projekat koji se nastavlja! Barošević podsetila koliko su ovakve akcije značajne za osobe sa invaliditetom: Ovo je dokaz da država vodi računa o svakom našem građaninu!

Dnevnik 15.07.2024
Inkluzivni DžUDO - Važan projekat koji se nastavlja! Barošević podsetila koliko su ovakve akcije značajne za osobe sa…

Osnovni cilj Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom je briga o svakom građaninu Srbije i da građani imaju još bolje uslove za život, a Kovačica je primer pozitivne prakse kako kroz sport unaprediti psiho-fizičke sposobnosti osoba sa smetanjama u razvoju. Upravo je jedan projekat koji ima pomenuto za cilj nastavljen sa realizacijom već petu godinu za redom – "Inkluzivni džudo – džudo za sve – 5".

Sandra Perkov je mlada devojka koja dolazi na treninge inkluzivnog džudoa jednom nedeljom, kaže da se raduje druženju sa drugim džudistima, ali i svakoj novoj vežbi koju savlada. Danas sam došla na trening i super mi je, uživam. Ovo je jedno super iskustvo, naučila sam neke nove pokrete i slušam tenera -rekla je ona. Nisu samo polaznici inkluzivnog džudoa zadovoljni, već i njihovi roditelji, a i treneri. Njima tako malo treba da budu zadovoljni, to su fantastična

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »