Temperatura ne pada ispod 30 stepeni čitavih 30 dana! Dugoročna prognoza za Srbiju za nevericu: I kada "zahladni" biće pakleno vruće!

Blic 18.07.2024
Temperatura ne pada ispod 30 stepeni čitavih 30 dana! Dugoročna prognoza za Srbiju za nevericu: I kada "zahladni" biće…

Toplotni talas već dve sedmice drži Srbiju okovanu ekstremno visokim temperaturama od 35 do 40 i više stepeni, a prema najavi meteorologa, za vikend i sledeće nedelje nas očekuje promena vremena koja će spustiti temperaturu za 10 stepeni, što znači da će i dalje biti toplo, ali u granicama normale. Ipak, kada se pogleda dugoročna prognoza, od 15. jula do 15. avgusta, temperatura neće padati ispod 30, podeoka!

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je izglede vremena do 15. avgusta, i prema grafikonu maksimalna dnevna temperatura ni pri najvećem padu neće biti ispod 30 stepeni, dok će najniža minimalna temperatura vazduha biti na granici tropske noći, od 20 stepeni. Veoma toplo će biti i narednih dana. Prema vremenskoj prognozi RHMZ, u četvrtak 18. jula biće pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »