DS traži hitnu istragu nad policajcima koji su priveli ženu u blizini Palate Srbija

Beta 19.07.2024

Demokratska stranka (DS) zatražila je hitno sprovođenje istrage nad policajcima koji su danas priveli ženu u blizini Palate Srbija u Novom Beogradu i, po navodima DS, primenili "prekomernu silu".

Zamenica predsednika DS Dragana Rakić ocenila je da su policajci "prekršili četiri člana Zakona o policiji" kada su intervenisali tokom obezbeđivanja skupa u Palati Srbija gde su bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemački kancelar Olaf Šolc.

"Zaprepašćena sam policijskom brutalnošću i maltretiranjem jedne mlade žene koja je danas uhapšena samo zato što je pokušala da na vreme stigne na posao. Ovoj ženi kao i ostalim Beograđanima niko nije ni pokušao da objasni kako da dođu do svojih radnih mesta usled blokade ulica od strane policije", navela je Rakić.

Ocenila je da je "zabrinjavajuće da su policajci krajnje nečovečno postupali prema ženi za koju je lako utvrditi da je krenula na posao, dok su se samo par sati ranije razularene bande huligana nesmetano tukle motkama ispred Beo šoping centra na Konjarniku".

"Nažalost, tada policija nije pokazala ni približnu revnost u nameri da ovaj incident spreči, kao što su to činili danas kada su građanima, maltene, zabranjivali i da pogledaju u pravcu zgrade u kojoj Aleksandar Vučić prima zvaničnike drugih zemalja", dodala je zamenica predsednika DS.

(Beta, 19.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »