Vučić: Na nekim protestima oko litijuma učestvovali i predstavnici SPS

Beta 03.08.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su na nekim od protesta zbog najave rudarenja litijuma učestvovali i predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS).

Deo provladinih medija je ranije objavio da su u Malom Zvorniku na protestnom skupu bili i odbornici SPS.

SPS je koalicioni partner Srpske napredne stranke (SNS) i participira u aktulenoj vladi Srbije a po pitnju litijuma imaju , kako su ranije saopštavali, identičan stav kao i čelnici SNS.

Upitan o navodima vezanim za Mali Zvornik i protest protiv Rio Tinta, Vučić je kazao: "Pa dobro, i direktori najvećih državih preduzeća u Srbiji su držali govore tim povodom, plaćali ljude, podsticali, poput direktora Srbija šuma...",

Dodao je da je i predsednik opštinskog odbora SPS iz Uba juče bio na mitingu u tom mestu.

Ponovio je da se ništa u vezi litijuma neće raditi u Srbiji dok ne bude obavljene medicinske i ekološke studije od strane najboljih stručnjaka.

Kazao je da je on garant za to, te da će lično pregledati svaku studiju vezanu za litijum.

Vučić osudio hapšenje Srba na Kosovu, najavio razgovor sa zvaničnicima EU i SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je današnje hapšenje Srba na Kosovu, te najavio da će o tome razgovarati sa predstavnicima EU i SAD.

Specijalno tužilaštvo Kosova je ranije saopštilo da je uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su izvšili ratni zločin nad civilima 1999. godine.

Vučić je rekao novinarima u Loznici da su to "užasne vesti", te optužio premijera Kosova Aljbina Kurija da je za to odgovoran, a međunarodnu zajednicu osudio zbog nereagovanja.

"Oni pokušavaju da provociraju svaku srpsku kuću, svakog Srbina i da svima nedvosmisleno stave do znanja da Srbi ne smeju tu da budu", kazao je Vučić.

Kritikovao je medjunarodno zajednicu jer ne reaguje na ovakve događaje: "To je jedno jadno ćutanje međunarodne zajednice",

Kazao da će sutra razgovorati s predstavnicima EU i SAD o tome i da će ih, kako je kazao , pitati dokle  će se praviti da to ne vide.

(Beta, 03.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »