Džesika Stojadinović Stoya za "Blic" o svojoj knjizi koja je izašla i u Srbiji: "Teško mi je da izgradim ugled van industrije zabave za odrasle"

Blic 14.08.2024
Džesika Stojadinović Stoya za "Blic" o svojoj knjizi koja je izašla i u Srbiji: "Teško mi je da izgradim ugled van…

Džesika Stojadinović Stoya slavu je stekla u industriji za odrasle, a našem podneblju bila je posebno interesantna zbog njenog porekla. Uostalom, njeno umetničko ime je omaž njenoj baki. Poslednju deceniju razvija talenat za pisanje, a njeni tekstovi objavljivani su u brojnim poznatim publikacijama. Njena pisanja na kraju se objavljuju kao knjiga eseja, a šest godina nakon što se njena zbirka prvi put završila na policama u Americi, "Filozofija, mačkice i p**nići" konačno dobija srpski prevod i nalazi svoj

Iako je slavu stekla u filmovima za odrasle, Džesika je pokazala svetu da i te kako razmišlja o umetnosti, filozofiji, religiji, i naravno, se*sualnosti, i svoja razmatranja pretočila je u moćne eseje. Kao i pojedine zvezde u industriji za odrasle pre nje, Stoya je svojim radom van njene "primarne" karijere humanizovala se*s radnike i radnice, i fokus sa telesnosti prebacila na umno. Džesika pokušava da izda "Filozofija, mačkice i p**nići" u Srbiji još 2018.

Nica »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »