Ministar Starović prisustvovao konvenciji američkih demokrata

Beta pre 20 dana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i član Predsedništva SNS-a Nemanja Starović izjavio je danas da njegovo prisustvo Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu ne znači opredeljenje ni podršku ni jednom kandidatu za predsedničke izbore u SAD.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo da predvodim srpsku delegaciju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, na čijim marginama je u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta održan Međunarodni liderski forum, uz učešće više stotina međunarodnih predstavnika visokog profila", napisao je Starović na Fejsbuku.

Naveo je i da je imao sadržajne razgovore sa kongresmenom Erikom Svolvelom iz Kalifornije, "koji ima izraženo razumevanje za pozicije Srbije i kontinuirano se zalaže za unapređenje saradnje između dve države".

"Naša ideja nije bila da se na bilo koji način opredeljujemo, niti da podržavamo kandidate jedne od dve vodeće političke partije u SAD, već pre svega da posmatramo kako se ovako veliki i grandiozni politički skup organizuje, da budemo prisutni i da na pravi način predstavljamo Republiku Srbiju", kazao je Starović.

(Beta, 23.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »