Avion je trebalo da sleti na Surčin, ali se survao u živo blato na novom Beogradu: Zapaljeni trag benzina vodio je do smrskane olupine, a u letelici jat-a 46 putnika!

Blic pre 28 dana
Avion je trebalo da sleti na Surčin, ali se survao u živo blato na novom Beogradu: Zapaljeni trag benzina vodio je do…

Uobičajeno sivkasto i pomalo maglovito veče u Beogradu 21. novembra 1974. godine… Bruje motori aviona nad Bežanijom, tada još uvek selom u predgrađu – još jedan “jat” sprema se za sletanje. Ali, niko od 46 putnika iz Pariza nije očekivao da ih ovoga puta šarmantne stjuardese neće pozdraviti pri izlasku iz aviona i da će, umesto na surčinskoj pisti, završiti u blatu do kolena, u natopljenoj zemlji, skoro pa u živom blatu, srećni što su preživeli i još nesvesni šta se zapravo desilo.

A dogodio se pad aviona. Ili… neuspelo sletanje koje se završilo podalje od piste. Ali posledice su bile ogromne – požar na zemlji i potpuno uništenje aviona DC9, od koga je ostala smrskana olupina, piše portal Kaldrma. Mesto je bilo toliko zabačeno da ni hitne službe nisu mogle da mu priđu. Ipak, neverovatan splet okolnosti doveo je do toga da svi putnici ostanu nepovređeni, pa su živi i zdravi krenuli da pešače do Bežanije, gde ih je čekao autobus, a potom i

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »