GP Bravo: Peticija da Grad Novi Sad preuzme finansiranje privatnog obezbeđenja u školama

Beta pre 18 dana

 Građanski pokret Bravo pozvao je danas Grad Novi Sad da preuzme finansiranje privatnog obezbeđenja u školama.

U pozivu se navodi da situacija u školama širom Srbije pokazuje da je neophodno osigurati bezbednost đaka, ali da se roditelji ne mogu oslanjati na sopstvene mogućnosti da finansiraju tu potrebu jer većina škola nema ni jednog radnika obezbeđenja niti domara.

"Ako viši državni organi nisu u mogućnosti da obezbede sredstva za ove potrebe, smatramo da je dužnost Grada Novog Sada da preuzme odgovornost i iz budžeta izdvoji neophodna sredstva", dodaje se.

S ciljem da se pokrenu konkretne promene, GP Bravo će organizovati peticiju sa zahtevom da Novi Sad pokrije troškove rada obezbeđenja.

"Peticija će moći da se potpiše narednih dana u centru u Zmaj Jovinoj ulici od 18 do 20 časova. Pored toga, Građanski pokret Bravo zahteva od Grada Novog Sada da konačno ispuni obećanje dato pre više godina, kojim bi se obezbedili besplatni udžbenici za svu decu u Novom Sadu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su to obećanje ranije davali bivši gradonačelnik Miloš Vučević, sadašnji premijer Srbije, kao i Milan Đurić, aktuelni gradonačelnik, ali da ništa konkretno nije preduzeto po ovom pitanju.

"Pre nekoliko meseci predata je i peticija sa preko 16.000 potpisa da se obezbedi novac za udžbenike, ali gradska vlast to do dana današnjeg ignoriše", navodi se u saopštenju.

(Beta, 25.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »