"Nek se pripreme gospođe kad im se muževi vrate kućama": Na desetine testisa od raznoraznih zverki danas je završilo u loncu, jubilarna Mud(r)ijada u Lunjevici (foto, video)

Blic pre 14 dana
"Nek se pripreme gospođe kad im se muževi vrate kućama": Na desetine testisa od raznoraznih zverki danas je završilo u…

U gornjomilanovačkom selu Lunjevica danas je sve mirisalo na poseban specijalitet — gulaš od belih bubrega. Vrsni majstori pažljivo su spremili svoj materijal, testise goveđe, svinjske a kao i obično bilo je i nekih delikatesnih primeraka. Bitna su veličina, boja i ukus a svi su završili u loncu. Jubilarna 20. Mud(r)ijada i ovaj put je na kraju leta okupila na desetine ljubitelja dobrog zalogaja i dobrog raspoloženja.

- Naš kraj je stočarski, goveda pažljivo hranimo, zato nam beli bubrezi imaju poseban ukus. Jako su važni i začini koji se stavljaju da bi ovaj specijalitet imao poseban ukus. Priprema nije zahtevna, ali moraju se znati male tajne velikih majstora. Ovaj gulaš služi i kao afrodizijak, tako da se večeras gospođe spreme kad im se muževi vrate kućama - kaže za "Rinu" uz osmeh Branko Jevtić koji je na ovo takmičenje stigao iz Kruševca. Manifestacija Mud(r)ijada počela

Kruševac »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »