SSP: Vučić u Podrinju 'osvedočeni glavni promoter' kompanije Rio Tinto

Beta pre 11 dana

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Loznici ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će nekoliko dana boraviti u Podrinju i razgovarati sa građanima, došao kao "osvedočeni glavni promoter" kompanije Rio Tinto.

SSP je naveo da je Vučić spreman da "žrtvuje 'Jadar' zarad profita multinacionalnih korporacija".

"Predsednik u ovoj svojoj kampanji ne bira sredstva. Blati aktiviste, naučnike, opoziciju, neistomišljenike. Najbolji student prava krši Ustav i gomilu drugih zakona u ovom procesu lobiranja za Rio Tinto, a zatim iste te neistomišljenike zove na razgovor. Postavlja se pitanje sa kim će to predsednik u Loznici razgovarati", navedeno je u saopštenju te stranke.

Vučić će, kako je naveo SSP, razgovarati sa "statistima u sopstvenim životima, koji su, zavedeni nekim sitnim ličnim interesima, rešili da svoj zdrav razum ostave po strani i zanemare, ne samo opasnost koja nam preti od projekta 'Jadar', već zatvaraju oči i zbog činjenice da smo zbog Vučićeve fotelje ostali bez Kosova".

"Zbog njegovog (Vučićevog) profita ostali smo bez (RTB) Bora. Ne vide da su naše plate među najnižima u Evropi, da korupcija cveta, oni ne vide da nema ko da nas leči, nema ko ni da nam po pravdi i pravu sudi, nema ko ni da nas štiti od nasilja i od kriminala", piše u saopštenju.

Stanovnici Loznice, kako se navodi, očekuju da će Vučić "mimo svojih Ustavnih ovlašćenja" svoj boravak u Podrinju iskoristiti da kadrira novog gradonačenika.

"Ovom starom je izgleda istekla litijumska baterija, a Skupštinu Grada Loznica tek čeka usvajanje Prostornog plana posebne namene za implementaciju Projekta 'Jadar'", naveo je SSP.

(Beta, 04.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »