ZLF traži hitno odlaganje početka radova na sanaciji mosta u Obrenovcu, zbog kolapsa u saobraćaju

Beta pre 11 dana

Zeleno-levi front (ZLF) zatražio je danas od nadležnih organa da hitno odlože početak radova na sanaciji mosta na reci Kolubari u Obrenovcu, jer će, kako su ocenili, zatvaranje jedne trake izazvati kolaps saobraćaja.

ZLF je ocenio da su bile velike gužve i pre početka radova na sanaciji mosta, ali da će potpunim zatvaranjem jedne trake propusna moć mosta biti smanjena za više od 60 odsto, što će, kako su naveli, otežati i funkcionisanje škola.

"Zahtevamo od nadležnih institucija da hitno odlože početak radova dok se ne pronađe adekvatno rešenje za održavanje saobraćaja koje će minimalizovati uticaj na građane i privredu", navodi se u saopštenju.

Takođe, traže i da nadležni organi ubuduće otvore javnu raspravu o sličnim problemima i omoguće građanima da iznesu svoje primedbe i sugestije.

"Propušten je ceo letnji period kada je frekvencija saobraćaja značajno niža da se reši ovaj problem i čekalo se na početak septembra i povećanje intenziteta saobraćaja da se otvori ovo gradilište i značajno smanji propusni kapacitet na ulazu u Obrenovac", naveo je ZLF.

Ta stranka je ocenila da je vlast u Obrenovcu, na čelu sa Srpskom naprednom strankom i Grupom građana "Zajedno za Obrenovac" "očigledno ne razmišlja o posledicama odluka koje donose i u kontinuitetu maltretiraju građane u Obrenovcu".

(Beta, 04.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »