(Uznemirujući video) tela padaju sa krovova: Jeziv snimak sa Zapadne obale, vojnici šutiraju mrtve, oglasila se Amerika: "Odvratno je!"

Blic pre 1 sat
(Uznemirujući video) tela padaju sa krovova: Jeziv snimak sa Zapadne obale, vojnici šutiraju mrtve, oglasila se Amerika…

Izraelski vojnici su snimljeni kako guraju tri naizgled beživotna tela sa krova tokom operacije na okupiranoj Zapadnoj obali u četvrtak, što bi bio poslednji u nizu incidenata izraelskih snaga od početka rata između Izraela i Hamasa, koji grupe kažu da ukazuju na obrazac upotrebe prekomerne sile protiv Palestinaca.

Incident se dogodio u gradu Kabatija na severu okupirane Zapadne obale, gde izraelska vojska od kraja avgusta sprovodi velike racije u kojima su, prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, izraelske snage ubile desetine ljudi. "Ovo je ozbiljan incident koji ne odgovara vrednostima ID i očekivanjima vojnika ID. Incident se istražuje", saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF). IDF je odbio da komentariše da li su umešani vojnici bili pod istragom.

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »