Stefanović upitao Malog: Zašto Novak Nedić dobija 15 milijardi dinara državnog novca?

Beta pre 2 sata

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović upitao je danas ministra finansija Sinišu Malog zašto kabinet generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića dobija 15 milijardi dinara državnog novca da "diskreciono time raspolaže".

On je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta za 2024. godinu, ocenio da se rebalans donosi na brzinu, bez nadzora, da je sav novac isključivo usmeren na Ekspo, Nacionalni stadion i kupovinu borbenih aviona "Rafal".

"Nije ih briga što su povećani javni dug, deficit, kamate, i što se plaćaju zaduživanja ogromna, što je Srbija prvak u Evropi po inflaciji, i nije ih briga što se za kabinet generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, čoveka povezanog sa navijačkim grupama i parapartijskim batinaškim jedinicima, izdvajanja povećavaju sa sadašnjih 1,3 milijarde dinara na 15 milijardi dinara", kazao je Stefanović.

Dodao je da pre nego što ministar Mali odgovori da je taj novac za dotacije za Srbe u Bosni i Hercegovini, postavlja mu i drugo pitanje - zašto to ne radi kroz nadležne organizacije u Vladi Srbije.

"Šta i od koga krijete i zašto Nedić dobija 15 milijardi državnog novca da diskreciono time raspolaže, Arno Gujon 368 miliona dinara, Macura 150 miliona dinara, Popović 150 miliona dinara, Zukorlić 160 miliona dinara. To su ovi ministri bez portfelja kojima dajete nešto novca više da biste ih ućutkali, da bi se ućutala ova filozofija koja glasi naprednjačka i filozofija Siniše Malog", kazao je on.

Ocenio je da je neviđeni kriminal to što je za put do Zrenjanina podignuta cena sa 500 miliona evra na 1,6 milijardi evra.

(Beta, 25.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »