Nemate vremena za doručak ili užinu, a čeka vas pakleni dan na poslu? Evo kako da se osećate lagano, a sito dok žurite kroz dan!

Blic pre 3 sata
Nemate vremena za doručak ili užinu, a čeka vas pakleni dan na poslu? Evo kako da se osećate lagano, a sito dok žurite…

Prednosti ovog vremena u kojem živimo su nemerljive. Brzina kojim su nam informacije dostupne je fantastična, svi imamo pametne telefone. Pored dostupnosti skoro svake informacije, možemo i sastanak da obavimo online, ali i da šopingujemo. To je smanjilo intenzitet kretanja ljudi. I sve manje je onih koji će uzeti da skuvaju ručak. Zašto bi to činili kada mogu i da poruče i da plate online? Druga opcija, i češća opcija jeste da kupe nešto da pojedu na putu do škole ili do kancelarije.

I tu se otvara tema koja je veoma važna za naše društvo. Česta konzumacija nezdravih namirnica, koje su pune skrivenih šećera, dovodi najčešće do gojaznosti. A gojaznost jeste bolest modernog doba, koja može dovesti do brojnih zdravstvenih tegoba, poput onih vaskularnih ili dijabetesa. Put iz tog začaranog kruga je, za početak, pažljiv izbor namirnica i obroka u toku dana. Zatim, dovoljan unos vode i obavezna fizička aktivnost. I ne zaboravite, uvek obratite pažnju

Izbori »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »