IDF mobiliše dodatne brigade, od jutros kopnena operacija u južnom Libanu

Beta pre 4 sati

Izraelske odbrambene snage (IDF) su danas objavile da mobilišu "četiri rezervne brigade za operativne misije na severu".

Kako je navedeno u poruci na Telegramu odluka o mobilizaciji je doneta posle procene situacije, a pozivaju se i druge snage da učestvuju u operacijama na severnom frontu, javljaju izraelski mediji.

Izraelske brigade se obično sastoje od nekoliko hiljada vojnika.

IDF je saopštila da će mobilizacija dodatnih rezervista "omogućiti nastavak borbe protiv terorističke organizacije Hezbolah".

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da Izrael "eliminiše Hezbolah u južnom Libanu", dok je gledao oružje koje je izložila vojska, a oteli su ga vojnici dejstvujući prikriveno preko severne granice pre nekoliko dana.

"Sečemo njenu ruku, jedinicu Radvan duž čitave linije kontakta", rekao je danas izraelski ministar odbrane, dodajući da Izrael menja bezbednosnu situaciju od početka do kraja, a da je cilj povratak stanovnika severnog dela Izraela u njihove domove.

Istakao je da šire operaciju IDF u južnom Libanu, nego što je 98.divizija ušla u Liban protekle noći.

Izraelska vojska je rano jutros započela ograničenu, lokalizovanu i ciljanu kopnenu operaciju protiv Hezbolaha u južnom Libanu dok nastavlja da granitira područja blizu granice i vazdušne udare na glavni libanski grad Bejrut.

(Beta, 01.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »