Prvo se javi jak bol u mišićima, pa malaksalost i glavobolja, a onda skače temperatura: Ambulante pune, jedan virus dominira, doktorka upozorava: "Odležite ga, ali stvarno, ne na nogama"

Blic pre 2 sata
Prvo se javi jak bol u mišićima, pa malaksalost i glavobolja, a onda skače temperatura: Ambulante pune, jedan virus…

Novi soj korona virusa hara Srbijom što je dovelo do porasta broja zaraženih. Kako je doktorka Biserka Obradović istakla za "Blic", ambulante Domova zdravlja su pune, a obolele simptomi novog soja često zavaraju simptomima aktuelnih virusnih i bakterijskih infekcija. Mnogi, pogotovo mlađi, virus preleže "na nogama", a doktorka je skrenula pažnju zašto je veoma važno da se jave lekaru.

Kako je naša sagovornica otkrila, u Srbiji je trenutno aktivna varijanta flirt omikron virusa i među njima najizraženija je JN1 varijanta. Napominje i da su simptomi mnogo blaži u odnosu na ranije sojeve korone. - Trenutno su aktivna i druga virusna i bakterijska oboljenja, pa je veoma važno razlikovati simptome koji nekada mogu da prevare. Flirt se razlikuje po tome što se kod njega prvo javlja veoma jak bol u mišićima, zatim jaka malaksalost i glavobolja - priča

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »