SSP: Nastavnici ogorčeni, a roditelji zabrinuti zbog uvođenja platforme 'Zdravitas'

Beta pre 2 sata

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Danijela Grujić ocenila je danas da su nastavnici ogorčeni, a roditelji zabrinuti zbog uvođenja platforme "Zdravitas" u srpskim školama.

Ona je u otvorenom pismu ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović navela da vlast taj projekat nije na adekvatan način predstavila javnosti.

"Dugo planiran projekat, zbog koga su učinjene i izmene Zakona u obrazovanju, stekao je za par dana takav otpor zbog nesposobnosti vlasti da ga predstavi javnosti i afirmiše što je zabrinulo gotovo svakog roditelja. Šta će biti sa prikupljenim ličnom podacima naše dece? (...) Kada vidimo da se zakoni u Srbiji nekažnjeno krše svakodnevno, kako da vam verujemo da ste sposobni da im (deci) zaštitite integritet i podatke o ličnosti", piše u otvorenom pismu.

Grujić je ocenila da je Zdravitas uveden "po kazni" i da taj potez ima za cilj da prosvetnim radnicima pošalje poruku "čuvajte se, uvek može gore".

Ministarka Slavica Đukić Dejanović je prvog dana školske godine rekla da će se kroz platformu Zdravitas, od trećeg razreda osnovne do završetka srednje škole, "pratiti motorni razvoj sa uticajem na kogniciju emocije i ostale komponente ličnosti dece".

(Beta, 09.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »