CINS: Producentkinja TV Pink koja je vozilom udarila devojčicu na prelazu, imala zabranu vožnje

Beta pre 1 sat

Producentkinja televizije Pink Nina Kovačević koja je kolima krajem juna ove godine udarila devojčicu na pešačkom prelazu u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, vozila je iako je imala zabranu zbog čega je mogla da izgubi dozvolu, saopštio je danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
 
CINS je naveo da je Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu posle nepuna dva meseca od nesreće podnelo optužni predlog protiv Nine Kovačević zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

"Iako je do tada bila u pritvoru, nakon podnošenja optužnog predloga joj je odobren kućni pritvor uz elektronski nadzor", preneo je CINS.

Kako se navodi u tekstu, Kovačević je u avgustu prošle godine vozila iako je imala izrečenu zabranu upravljanja vozilom, ali policija nije zbog toga podnela prijavu protiv nje.

Pravnici su za CINS kazali da joj je to omogućilo da izbegne moguće oduzimanje dozvole.

"Drugi put je u kršenju iste zabrane uhvaćena u martu ove godine, ali je ta prijava u sud stigla tek nakon nesreće na Voždovcu", otkrio je CINS.

Kovačević je od 2014. do 2024. godine dobila 16 pisanih prijava ili naloga zbog prekršaja koji su uključivali brzu vožnju, prema dokumentaciji Prekršajnih sudova do koje je došao CINS.

Analiza CINS-a pokazuje da je Kovačević za prekršaje uglavnom prolazila sa blažim kaznama.

Tijana Le Ru iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva kazala je za CINS da je u postupku koji je pokrenut protiv Kovačević nakon udaranja devojčice u Ulici vojvode Stepe, tužilaštvo njene prethodne prekršajne postupke kostilo kao osnov da joj se odredi pritvor.

"Mi to možemo da koristimo kao osnov za pritvor i kao otežavajuće okolnosti za okrivljenu da prilikom odmeravanja kazne koju ćemo predložiti", kazala je Le Ru, a preneo je CINS.

Kako je preneo CINS, Kovačević u nekim blažim prekršajima u kojima joj bude izrečena novčana kazna ne plati, do momenta dok sud tu kaznu ne preinači u zatvorske dane.

"U četiri postupka nastupila je zastara izvršenja, tako da te kazne nikada nije platila, niti otišla u zatvor", naveo je CINS.

(Beta, 10.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »