"Gledao sam saborce kako gore": Ruski vojnik spalio rov svoje vojske, radi kao dvostruki agent za Ukrajince: Uradiću sve da zaustavim Putina!

Blic pre 2 sata
"Gledao sam saborce kako gore": Ruski vojnik spalio rov svoje vojske, radi kao dvostruki agent za Ukrajince: Uradiću sve da…

Ruski vojnik kog je Ukrajina vrbovala kao dvostrukog agenta opisao je spaljivanje rovova sopstvene vojske. U razgovoru za "Telegraph", jedan od malobrojnih Rusa koji sarađuju sa ukrajinskim pokretom otpora ističe da je u julu zapalio rov svoje vojske na levoj obali reke Dnjepar. Vatra se proširila na zemunicu susedne jedinice i on je gledao kako njegovi saborci gore u uzaludnim pokušajima da dohvate municiju i oružje.

-Bilo je panike, gustog dima od vatre i granatiranja s ukrajinske strane. Dok su pokušavali da ugase vatru i sačuvaju zalihe hrane i oružja, vatra je zahvatila veću površinu. Mnogi vojnici zadobili su opekotine - rekao je ruski vojnik. Njega je nedavno regrutovao Ateš, ukrajinski pokret otpora koji se bori protiv Vladimira Putina. -Dobro sam poznavao to područje budući da sam tamo boravio dugo. Mislim da sam svoj posao obavio dobro, možda čak i više od toga.

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »