Ginter Verhejn čije knjige o Scrum-u su svetski bestseleri, za "Blic Biznis": "Vreme je da se humanizuju radna mesta, radnici nisu mašine, već ljudi"

Blic pre 6 sati
Ginter Verhejn čije knjige o Scrum-u su svetski bestseleri, za "Blic Biznis": "Vreme je da se humanizuju radna mesta, radnici…

Ginter Verhejn (Gunther Verheien) je nezavisni globalni lider koji radi na humanizaciji radnog mesta pomoću Scrum tehnike. Autor je i najprodavanijih knjiga na tu temu . U intervju za "Blic Biznis" govori o tome kako bi trebalo angažovati radnike i na koji način bi mogli da sprečimo sagorevanje na poslu. I sam je radio u korporaciji, a kasnije nije želeo da ima ni titulu.

"Mnoge kompanije se još bore da pređu sa industrijskog načina razmišljanja, gde je sve o produktivnosti i obimu, na agilni način razmišljanja, gde je sve o kreativnosti i vrednosti. Taj pomak uključuje vraćanje poštovanja prema ljudima koji rade posao, ne smatrajući ih više bezumnim „radnicima“, već inteligentnim stvaraocima", rekao je Verhejn. Verhejn će govoriti na Regional Scrum Gathering, konferenciji koja okuplja vodeće Agile i Product stručnjake 28. i 29.

Blic »

Najnovije vesti »