Vučević: Rekonstrukcija Vlade možda na proleće

Beta pre 2 sata

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas u Novom Sadu da bi najavljena rekonstrukcija Vlade mogla da bude na proleće, ukoliko neko u međuvremenu ne napravi "sportski rečeno faul".

Posle zajedničke sednice republičke i vojvođanske vlade Vučević je novinarima rekao da o rekonstrukciji nije govorio napamet, ali da ne bi da prejudicira da li bi i ko mogao biti zamenjen - da li premijer ili ministri.

"Ima ih dosta u političkoj istoriji koji nisu verovali da mogu da budu zamenjeni", rekao je Vučević.

Govoreći o rastu BDP-a, Vučević je rekao da se čeka zvanična procena Republičkog zavoda za statistiku, ali da se očekuje da rast ove godine bude 3,8 odsto.

"Mnogo nas je koštala suša u poljoprivredi koja je daleko podbacila, imamo problem s eksploatacijom uglja, ali je dobro da smo završili rekonstrukciju velikih energetskih postrojenja", naveo je on.

Premijer Srbije je govorio i o istrazi protiv trgovinskih lanaca zbog dogovaranja o cenama, navodeći da niko nikome ne preti, već da je želja države da građani Srbije imaju prava kao i građani EU.

"Trgovinski lanci nam nisu neprijatelji i nećemo dozvoliti antagonizam, ali država neće dozvoliti kartelizaciju", rekao je Vučević.

(Beta, 23.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »