Извор: Курир/Друштво архива вести 11.01.2016

Владика Атанасије Ракита За Курир: Српски народ у Босни је усамљен

Курир 11.01.2016
Преостали су углавном стари, који живе по раштрканим селима. Они се не посећују међусобно јер се слабо крећу. Зато сам наредио својим свештеницима да посете сваки дом. БЕОГРАД - На простору Епархије захумско-херцеговачке… »

СА ЧИМЕ СУ СЕ СВЕ 2015. СУСРЕТАЛЕ ГРАДСКЕ СЛУЖБЕ: Даћу ти број и сир, само ми не наплаћуј казну!

Курир 11.01.2016
Контролорима у ГСП путници нуде свашта само да избегну казну - од љубавних састанака, кајмака, до поправљања зуба. Комуналце зову због комшијског прислушкивања. БЕОГРАД - Комунална полиција, контролори, „Беоком сервис“… »

Шиптар сам, али ћу славити православну Нову годину!

Курир 11.01.2016
Био сам овде и кад је горело и кад су други бежали, па онда ваљда имам право да и тај празник славим као човек - уз јагњетину и пиво, каже Абдулах Кајтази из Београда. БЕОГРАД - Важно је братство и јединство, а све остало су… »

Овако Је Сведочио Тијанић О Убиству Ћурувије: Мислили смо мене ће првог убити

Курир 11.01.2016
БЕОГРАД - Славко Ћурувија и ја смо више пута разговарали о опасностима којима смо изложени од стране режима Слободана Милошевића. То је у исказу истражном судији 11. јануара 2007. године изјавио Александар Тијанић… »

Пљунуо На Српске Жртве: Николић дозволио журке на гробљу стрељаних ђака

Курир 11.01.2016
У Шумарицама, где су Немци 1941. стрељали 2.700 невиних, организују се прославе на којима певају естрадњаци - од Даре Бубамаре преко Ђанија до Ане Бекуте. Градоначелник очигледно у томе не види проблем. КРАГУЈЕВАЦ - У… »

Шкоро: Новинари у Србији су уплашени, аутоцензура је последица цензуре

Курир 11.01.2016
Новинар Срђан Шкоро каже да у Србији постоји цензура, а да је аутоцензура само последица тога. Он је рекао да поједини министри брукају земљу, а да власт ради на "асанацији сећања". Упитан да ли у Србији постоји цензура… »

Лингвисти Упозоравају: 90 одсто Срба је полуписмено!

Курир 11.01.2016
Расправа о писмености је честа тема, поготово на интернету. Међутим, лингвиста Влада Ђукановић напомиње да се око 90 одсто људи налази "у широком и дивљем простору полуписмености". Како каже, ту се ништа није променило у… »

Савети за успешан веб дизајн

Курир 11.01.2016
Сваки добар дизајнер би требало да разуме однос између веб дизајна и корисничког искуства. Као дизајнер, морате да разумете како изглед веб странице утиче на бројке, тј. на стопу напуштања веб странице, на пример. Када једном… »

Афера и игара

Курир 11.01.2016
Јесте већ излизана она стара „дајте народу хлеба и игара“ (стари Рим, гладијатори, сећате се), али се по ко зна који пут потврдила у пракси. Додуше, сада мало модификована, модернизована верзија „дајте гладном српском… »

Укидање Додатка За Породиље: Вулин игнорисао Сашу Јанковића

Курир 11.01.2016
Иако је пракса да се нацрти закона који се тичу људских права доставе заштитнику грађана, Министарство рада избегло да то уради с Нацртом закона о финансијској подршци породицама с децом. БЕОГРАД - Министарство рада… »