Извор: Политика архива вести 11.01.2016

Протест новинара испред Владе Србије

Политика 11.01.2016
У Београду се испред Владе Србије окупило око 300 људи на протесту „Новинари не клече/председниче владе, ко је министар одбране” и затражило смену министра одбране Братислава Гашића због сексистичке увреде упућене… »

Чанак тражи правду за Војводину

Политика 11.01.2016
Обраћање лидера Лиге социјалдемократа Војводине испред Уставног суда тумачи се и као почетак „преливања” покрајинске изборне кампање на Београд. Ово је кампања која траје 25 година и којом се тражи правда за Војводину… »

Тело возача камиона извучено из Саве

Политика 11.01.2016
Тело возача Горана Б. (40) који је после саобраћајне несреће на Остружничком мосту из кабине камиона пао у Саву, пронађено је у реци око 14 часова. Тело су из воде извукли рониоци који су више од три сата претраживали део… »

Путин: Право на самоопредељење Криму, као и Косову

Политика 11.01.2016
МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин упоредио је ситуацију на Криму са Косовом и упитао, ако народ на Косову има право на самоопредељење, зашто онда то исто право не важи и за Крим. У интервјуу немачком часопису… »

Хроника најављеног праћења

Политика 11.01.2016
Министар унутрашњих послова Србије одазвао се позиву надлежних органа и дао изјаву у вези са кривичном пријавом која је против њега поднета, пише у изјави Небојше Стефановића која је прослеђена медијима. Јавност је и… »

Преминуо Дејвид Боуви

Политика 11.01.2016
Дејвид Камерон: Боувијева смрт је велики губитак.- Били Ајдол каже да га је вест скоро расплакала. ЛОНДОН – Легендарни британски певач Дејвид Боуви преминуо је данас у 70. години након 18-месечне борбе са раком, објавио је… »

Руски авиони уништили 1.097 терористичких циљева у Сирији

Политика 11.01.2016
МОСКВА – Руска авијација је од почетка године спровела 311 ваздушних напада током којих је погодила 1.097 терористичких циљева у Сирији, изјавио је данас начелник главне управе Генералштаба руске војске Сергеј Рудској. … »

У Прешеву преминуло дете из Сирије

Политика 11.01.2016
ПРЕШЕВО – У Прешеву је данас преминуло двогодишње дете из Сирије које је путовало са родитељима, потврђено је Тањугу у Комесаријату за избеглице и миграције Србије. Дечак је сахрањен у Прешеву по свим исламским… »

Дачић: Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

Политика 11.01.2016
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ да је Србија… »

Фудбалери Звезде почели припреме

Политика 11.01.2016
Тренер Миодраг Божовић каже да је за екипу „један вид појачања што су задржали све играче”. – Генерални директор Звездан Терзић потврдио да су у току преговори са два инострана фудбалера. Фудбалери Црвене звезде… »