Извор: Ал Јазеера/Свет архива вести 19.08.2016

Узнемирујући снимци: Дјеца жртве напада касетним бомбама

Ал Јазеера 19.08.2016
Деветеро људи погинуло у нападима касетним бомбама на дијелове Халепа под контролом побуњеника, хиљаде у бијегу. Тхере аре мани #ОмранДаqнеесх'с ин Сириа унфортунатели Тхис вас 1 оф тхе хардест тхингс И хаве хад то ЕВЕР витнесс… »

САД авионима штити трупе у Сирији

Ал Јазеера 19.08.2016
Истовремено, дјеца гину у непрестаним Ассадовим нападима на курдске снаге, а евакуиране су хиљаде цивила. Пентагон је објавио да су амерички борбени авиони летјели у близини града Хасаках, на сјеверу Сирије, како би заштитили… »

Видео: Узгој салате у бившој фабрици

Ал Јазеера 19.08.2016
Аерофармс из Неварка у Нев Јерсеију планира изградњу највеће вертикалне фарме у свијету. Вертикална фарма у центру Неварка, у америчкој савезној држави Нев Јерсеи, могла би потпуно измијенити начин на који се узгаја салата… »

Видео: Дрон као спасилац на плажи

Ал Јазеера 19.08.2016
Спасилачка служба плаже у Шпанији почела је користити беспилотну летјелицу као спасиоца. Спасилачка служба плаже у Шпанији почела је користити беспилотну летјелицу као спасиоца. Дрон-спасилац може летјети сат времена и… »

Љекари без граница се повлаче из Јемена

Ал Јазеера 19.08.2016
Одлука о повлачењу услиједила је након што је једна болница на сјеверу земље директно погођена у зрачном удару. Организација Љекари без граница (МСФ) одлучила је да повуче особље из Јемена. Одлука о повлачењу особља… »

Лоуисиана: Хиљаде људи остале без домова

Ал Јазеера 19.08.2016
Тринаестеро људи је страдало у невремену, а начињена је штета од 1,5 милијарди долара. Број смртно страдалих у невремену у америчкој савезној држави Лоуисиана порастао је на 13, а готово 6.000 људи остало је без крова над… »

Проблем малољетника без пратње у Цалаису

Ал Јазеера 19.08.2016
У француском кампу 'Џунгла' живи 800 малољетника, а већина њих жели отићи у Велику Британију. Британски дужносници допутовали су у избјеглички камп "Џунгла" у Цалаису, на сјеверу Француске. Желе провјерити какви су… »

Видео: Уништена једина болница у Дараии

Ал Јазеера 19.08.2016
Сиријска авијација у потпуности уништила једину болницу у граду Дараиа, наводно кориштена бурад напуњена напалмом. Ассадове снаге су наводно користиле напалм у нападу [Фацебоок/Лоцал Цоунцил оф Дараиа виа Сторифул] Сиријска… »

ИСИЛ извео два напада у Либији, 12 погинулих

Ал Јазеера 19.08.2016
Нападима аутомобилима бомбама погођен је град Сирт, а у два самоубилачка удара рањено је најмање 60 особа. Најмање 12 припадника снага националног јединства Либије особа је погинуло, а њих 60 рањено у самоубилачким… »

Пронађено пет тијела, 534 особе спашене

Ал Јазеера 19.08.2016
Мигранти су пронађени на гуменим чамцима и мањим пловилима у Средоземном мору, околности погибије нису познате. Талијанска обална стража објавила је да је из Средоземног мора у четвртак тијеком акције спашавања извучено… »