Извор: Нова економија архива вести 05.10.2016

Телеком ће уложити 150 милиона евра у развој фиксне телефоније

Нова економија 05.10.2016
Компанија Телеком Србије, чији је већински власник држава Србија и кинеска компанија Хуавеји потписали су данас уговор о модернизацији фиксне телефоније у Србији којим је предвиђено да Телеком у наредне три године у тај посао… »

Прошло је 16 година од демонстрација којима је окончана власт Слободана Милошевића

Нова економија 05.10.2016
Данас се навршава 16 година од великих демонстрација у Београду којима је 5. октобра 2000. године окончана владавина Слободана Милошевића. Демонстрације су избиле пошто је Милошевић одбио да призна резултате избора за… »

ММФ: Србија има највећу незапосленост у региону и није прва по расту БДП-а

Нова економија 05.10.2016
У групи европских земаља у развоју и напредних економија мањи економски раст од Србије у 2016. имаће само Хрватска и Мађарска, објавио је Међународни монетарни фонд. Раст бруто домаћег производа (БДП) тог региона у текућој… »

Брнабић: До краја године пријављивање беба електронским путем

Нова економија 05.10.2016
До краја године у целој Србији биће могуће електронско пријављивање новорођених беба, најавила је министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић. Она је рекла да ће упоредо с тим почети и електронско… »

Нобелову награду за хемију добили научници који су направили молекуларне машине

Нова економија 05.10.2016
Нобелову награду за хемију ове године су добила три научника за дизајн и синтезу молекуларних машина. Награђени су Француз Жан-Пјер Соваж, Британац Фрејзер Стодарт и Холанђанин Бернард Феринха, саопштила је Шведска… »

Пореска управа: Додатно појачавамо контроле промета преко фискалних каса

Нова економија 05.10.2016
Пореска управа Србије најавила је да ће бити додатно појачане контроле евидентирања промета преко фискалних каса, у циљу борбе против сиве економије. Како се наводи, за девет месеци 2016. године, инспектори Пореске управе… »

Тужилаштво обелоданило име тужиоца у случају Савамала

Нова економија 05.10.2016
Тужилац који води случај Савамала је Сања Ђурић, а предмет је заведен под бројем КТН-60/16, пише у одговору које је Више јавно тужилаштво доставило члану иницијативе „Не да(ви)мо Београд". Невладина организација „Не… »

Шабић: Подаци о синдикалном чланству спадају у групу нарочито осетљивих података

Нова економија 05.10.2016
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић саопштио је да подаци о синдикалном чланству спадају у групу нарочито осетљивих података који се могу обрађивати само пристанком… »

Због хаварије током радова на Коридору 11 повређен радник и нестала струја у целом Обреновцу

Нова економија 05.10.2016
У току радова на мосту на Колубари у оквиру изградње Коридора 11 дошло је до хаварије, приликом које је повређен радник, а нестала је и струја у целом Обреновцу. Како преноси председник ове општине Мирослав Чучковић на свом… »

ЕК ће у извештају о напретку Србије истаћи нужност расветљавања случаја Савамала

Нова економија 05.10.2016
Напредак Србије у овогодишњем извештају Европске комисије биће оцењен као умерено позитиван, са низом замерки у неколико кључних области - од владавине права, дијалога са Приштином, сарадње са Хагом, до спољне политике… »